"Sistematik bir şekilde sürekli AK Parti Grup başkanvekillerine saldırıları görüyoruz, bunu telin ediyoruz, reddediyoruz"

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Özkan, "Öncelikle seçimlerde parti kendi çalışmalarını yaparken aday, namzet gösterir. Gerek il başkanlığı gerek milletvekilliği süreci adaylıkla başlar. Milletvekilliğinde elbette milletimiz kararını veriyor. İl Başkanlığında da seçimi, en geniş anlamıyla seçmen tabanını temsil eden partililer yapar." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanvekili Gök’ün, Özkan’dan konuşmasını tamamlamasını isteyerek, "Maksat hasıl oldu." demesi üzerine Özkan, "Hayır efendim, hasıl olmadı." karşılığını verdi.

Bunun üzerine Özel, Özkan’ın Gök’e yönelik bu ifadesinin kabul edilemeyeceğini belirtti. 

Cahit Özkan, Aksal’ın, AK Parti’nin Edirne’de kadın milletvekili ve kadın il başkanına sahip olmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hassasiyeti olduğunu dile getirdiğini söyledi.

Özkan, Gök’e söylediği "Maksat hasıl olmadı." cümlesini neden sarf ettiğini, "Her kim ne konuşuyorsa kendisinin hasıl etmek istediği neticeyi kendisi bilir. Ben burada ne konuşuyorsam, bu neticeyi hasıl etme görevi de benimdir. Diğer grup başkanvekilleri nasıl konuşuyorsa, kendi grubu adına yaklaşımı neyse bunun hasıl olmasını beklemek durumundayız." diye açıkladı.

Özgür Özel’in kendisine yönelik "abuk sabuk" ve "lanetliyorum" ifadelerini iade ettiğini belirten Özkan, partisinin kadınların siyasette etkin şekilde yer alması için her tür adımı attığını vurguladı.

Özkan, "Ne zaman AK Parti’li bir milletvekili ya da AK Parti’li kadın grup başkanvekili kürsüye çıkarsa, bunlarla sorunların olduğunu görüyoruz. Sistematik bir şekilde sürekli AK Parti Grup Başkanvekillerine saldırıları görüyoruz, bunu telin ediyoruz, reddediyoruz. Buna asla müsaade etmeyeceğimizi ilan ediyoruz." dedi.

Özel ve Özkan arasındaki tartışma bir süre daha devam etti.

Özkan da Meclis ortamına uygun davranmayan ve yasanın görüşülmesini engelleyenin partisi olmadığını, şahsına ve grubuna yönelik ifadelere ilişkin özür dilenmesi gerektiğini söyledi.

Grup Başkanvekili Özkan, "Biz ne balyozculara, ne ergenekonculara ne de FETÖ’ye bu ülkeyi teslim ettik. 17-25 Aralık darbe girişimine rağmen, grup toplantılarında o şantajı, montajı yayınlayanların yaptıkları tarihe not düşülmüştür. O şantaj ve montajları yayınlayanlar tarih nezdinde hesabını verecektir." diye konuştu.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.
Yükleniyor...