Yeni Başkan Vekillerimiz ‘İnceöz’ ve ‘Kubat’

AK Parti'de geçen dönem 5 olan grup başkanvekili sayısı 25. Dönem'de 4'e indi.

Grup Başkanvekilliğinde Ahmet Aydın ve Mahir Ünal yerlerini korurken, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ile İstanbul Milletvekili Doğan Kubat yeni grup başkanvekilleri oldu.

İlknur İnceöz

16 Ekim 1973 Aksaray’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aksaray’da serbest avukat olarak çalıştı.

Aksaray Barosu kadın ve çocuk hakları komisyonu kuruluş çalışmalarına katkı sağladı. Belediye ve kurum avukatlığı yaptı. Sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevlerinde bulundu. AK Parti’nin kurulduğu andan itibaren üye olarak partinin çalışmalarında yer aldı. Ayrıca 2003 yılında Aksaray AK Parti il yönetim kurulu üyesi, seçim işleri başkanı, 2005 yılından itibaren Aksaray kadın kolları başkanı olarak görev yaptı. 2007 yılında AK Parti Aksaray milletvekili seçildi. Adalet komisyonu üyeliği ve kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu üyeliği ile TBMM çevre araştırma komisyonu üyeliği ve kayıp çocukları araştırma komisyonu çalışmalarında bulundu.

2011 yılında AK Parti Aksaray milletvekili seçildi. Adalet komisyonu üyeliği kadın erkek fırsat eşitliği komisyon üyeliği yaptı. Sağlık çalışanlarına şiddet araştırma komisyonunda çalışmalarda bulundu. 05.05.2014 tarihinde kurulan 9/8 esas nolu meclis soruşturma komisyonu üyesi olarak görev yaptı. Niğde koordinatör milletvekili. Halen kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu başkanı olarak görevini yürütmekte.

Evli ve bir çocuk annesi.

Doğan Kubat

21 Kasım 1969'da Ankara'da doğdu. Avukat; Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yaptı.

2001-2002 ve 2006-2007 AK Parti İstanbul Seçim İşleri Başkanı, 2003-2014 AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcılığı yaptı. 24. Dönem İstanbul Milletvekili ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Doğan KUBAT evli ve iki çocuk babasıdır.