Yükleniyor...

MERKEZ YÜRÜTME KURULU

Aslen Rizeli olan Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu. 1965 yılında Kasımpaşa Piyale İlkokulu'ndan, 1973 yılında ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Fark dersleri sınavını vererek Eyüp Lisesi'nden de diploma aldı. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itiba...

Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955 tarihinde Sivas’ın Gölova ilçesinin Günalan köyünde dünyaya geldi. Baba adı Dursun, anne adı Bahar’dır. Çocukluk yılları Erzincan Refahiye’de geçmiştir. İlkokulu Kayı köyünde, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa

21 Şubat 1965 yılında Erzurum’un Oltu İlçesinde doğdu.Baba adı Temel, anne adı Gönül’dür.

İlköğrenimini Oltu İlçesine bağlı Çanakpınar Köyü’nde, ortaokul ve lise öğrenimini Erzurum İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.1983 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölü

23 Mayıs 1952’de Rize Çayeli’nde doğdu. İlkokulu Buzlupınar Köyü’nde okudu. Orta öğrenimini Trabzon ve Erzurum İHL’nde tamamladı. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yapan Yazıcı, 1976 yılında hakim adayı olarak İstanbul Adliyesi’nde

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. İngiltere'de Kingston Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisans eğitimi alan Kandemir, sonrasında University of London/King's College Ortadoğu Araştırmaları bölümünde ikinci yüksek lisansını yaptı. Ayrıca

Ali İhsan Yavuz, 7 Temmuz 1969'da Trabzon Yomra'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Sakarya Barosuna bağlı olarak 10 yıl kadar serbest avukatlık yaptı. 7 yıl AK Parti Sakarya Merkez İlçe Başkanlığı, 2 yıl Sakarya Adapazarı Kurucu İlçe Başkanlığı ve 1 yıl Sakarya İl Başkan

Balıkesir Sındırgı ilçe nüfusuna kayıtlı olan Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde Manisa’nın Demirci ilçesinde doğdu. 1996 yılında Simav İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Lisans Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2000 yılında tamamladı. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nda sırasıy

1974 yılında Almanya’nın Herne şehrinde doğdu. 1998 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Londra University of Wales İşletme Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı.  2004 – 2014 yılları arasında kurucu üyesi olduğu Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (

7 Haziran 1979 tarihinde Adana'da doğdu. Baba adı Şadi, anne adı Kadriye’dir.İlk, orta ve lise eğitimini Adana'da tamamladı. Çalışma Ekonomisti, Gazi Üniversitesi İktisadive İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünü bitirdi.Lisansüstü eğitimine devam etmektedir.2008-

1951 yılında Samsun'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladıktan sonra, İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'ni bitirdi. 1975 yılında Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde Şantiye Makina Mühendisi olarak göreve başladı.

1978-1980 yılları arasında Diyarbakır'da ask

Nurettin Canikli, 15 Mayıs 1960 yılında Giresun’un Alucra ilçesinde doğdu. Babası Şevket Canikli, annesi Ayşe Canikli'dir. Nurettin Canikli, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını İngiltere’de Sheffield Üniversitesi'nde “Para-Banka-F

1977 Balıkesir doğumlu, Baba Adı Turgut, Anne Adı Gülistan Avukat; 1995 yılında Bigadiç İmam Hatip Lisesini, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 2001 yılından bu yana Balıkesir ilinde serbest avukat olarak çalıştı. 2017 – 2018 tarihleri arasında AK Parti Balıkesir Kadın Kol

1982 yılında babasının görevi nedeniyle Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesinde dünyaya gelmiştir. Aslen Bileciklidir. Anne tarafından ise Nevşehirlidir. İlk ve orta öğrenimini yurdun çeşitli illerinde tamamlamıştır. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 2005 yılında Bilecik Barosu’nda avukatlık sta

1 Mart 1956'da Bitlis'te doğdu. Babasının adı Mevlüt, annesinin adı Suphiye'dir. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Yeminli mali müşavir olarak çalıştı. Türkiye Kalkınma Bankası Denetim Kurulu Üyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakleri Mali Danışmanı, TOKİ Emlak Konut GYO AŞ Yö

Çiğdem Karaaslan, 1979 yılında İstanbul’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar
Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümünü yüksek şeref
öğrencisi olarak bitirdi. Ankara Üniversitesi’nde “Tarihi Kentlerde Kimliksizleşme Sorunu”
üzerine Yüksek Lisans Tezi

1966 yılında Akçaabat’ta doğdu.

Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun olduktan sonra Sakarya Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölümünde Yüksek Lisansını bitirdi. Ardından Boğaziçi Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde Doktora çalışmaları yaptı.

1980’li ve

Elektrik Elektronik Mühendisliği lisans derecesini 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans (2003) ve Doktora (2007) derecelerini ABD’de Rutgers, The State University of New Jersey-New Brunswick’ten almıştır. 2011 yılında ise İstanbul Bilgi Üniversit

Ömer Çelik, 15 Haziran 1968'de Adana'da doğdu. Babasının adı Yusuf Ziya, annesinin adı Dudu'dur. Siyaset Bilimci, Stratejist ve Dış Politika Uzmanı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. AK Parti Gençlik Kolları Genel Sekreterliği ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24 ve 26. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Ko

28 Mart 1969'da Sivas'ta doğdu. İlkokulu Ülkü İlkokulunda, Ortaokulu ve Liseyi Sivas İmam Hatip Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1994 yılında bitirdi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığında 2003- 2014 yılları arasında İl Yönetim Kurulu Üyeliği- İl Seçim İşleri Başkanlığı göre

27. Dönem Tokat Milletvekili 1969 yılında Tokat’ta doğdu. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Din Sosyolojisi alanında yüksek lisans yaptı. Serbest avukat olarak çalıştı. Medya alanında çalışmalar ve televizyon

Av. Muhammet Emin AKBAŞOĞLU Aslen Çankırılı olan M. Emin AKBAŞOĞLU 6 Ekim 1968'de İstanbul'da doğdu. Baba adı Bayram, anne adı Nevin'dir. Yönetici, Avukat; Küçükköy İHL’den sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Ayrıca Halkla İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Gaziosmanpaşa Millî Gençl

12 Mart 1977'de Gaziantep Nizip'te doğdu. Baba adı Cemil, anne adı Saliha'dır.
İlk ve ortaöğrenimini Nizip Cumhuriyet İlkokulu'nda ve Nizip İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 2001 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Ankara'da serbest avukatlık yaptı.
Çeşitli sivil topl

İstanbul’da dünyaya gelen Dr. Leyla Şahin Usta; ilk, orta, lise öğrenimini İstanbul’da
tamamlamıştır. 1993 yılında girdiği Tıp Fakültesi’nden 1998 yılında uygulanan başörtüsü
yasağı sebebi ile atılmış, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Viyana Üniversitesi’ne geçiş yaparak
2003 yılında mezun olm

19 .01.1962 de Akhisar’da doğdu. Baba adı Ali, anne adı Namiye’dir. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Avrupa, Afrika, Uzakdoğu, Güney Asya ve Asya ülkelerinde halklar ve toplumlar üzerinde araştırmalarda bulundu. Yurt içinde ve Yurt dışında sayısız sempozyum ve konferanslarda bulun

Ayşe Keşir, 1967 yılında Düzce'de doğdu. İlkokulu Cağaloğlu Büyük Reşitpaşa İlkokulunda, Ortaöğretimi ise Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi’nde (1985) tamamladı. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümünde (1985-1989), Yüksek Lisans eğitimini

1993 yılında İzmir/Konak'ta doğdu. Aslen Şanlıurfa Sivereklidir. Gediz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde “Türkiye ve Dünyada Gençlik Hareketleri” üzerine yaptığı tez çalışmasıyla yüksek li

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.