Yükleniyor...

Basbakan Davutoglu Nevsehir’de

 

Davutoğlu’nu Nevşehir-Kapadokya Havalimanı’nda, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekilleri Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk ve Erdal Feralan ile Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutanı Metin Alkaya ve Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu karşıladı.

Davutoğlu ve beraberindekiler havalimanından, Hacıbektaş Veli Kültür Derneği tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Aşure etkinliğine katılmak üzere karayoluyla Hacıbektaş ilçesine hareket etti.

Davutoğlu, 4. Uluslararası Hacıbektaş Aşure Günü dolayısıyla geldiği Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde Hacı Bektaş-ı Veli Türbe ve Müzesini ziyaret etti.

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, türbeye gelişlerinde Arnavutluk’tan gelen Makedonya Tetova Harabati Dergahı Dede Babası Edmond Brahimaj ile Kerbela’dan toprak getiren Necef Valisi Adnan Al Zurufi ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’na, türbe önünde bekleyen vatandaşlar sevgi gösterisi ve tezahüratlarda bulundu.

-Kerbela’dan toprak

Hacı Bektaş-ı Veli Türbesini ziyaret eden ve müzesini gezen Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, daha sonra türbe bahçesine ağaç dikti. Necef Valisi Zurufi’nin Kerbela’dan getirdiği toprak Başbakan Davutoğlu’nun diktiği ağacın toprağına katıldı.

Bu arada Başbakan Davutoğlu, suyu Çilehane Tepesi’ndeki kaynaklardan gelen ve türbe avlusunun sağ tarafında bulunan Aslanlı Çeşme’den de su içti.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.