Yükleniyor...

Basbakan Davutoglu’nun Azerbaycan’a gerçeklestirecegi ziyaret

 

Sayın Başbakanımız, 19-20 Eylül 2014 tarihlerinde Azerbaycan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Sözkonusu ziyaret, Sayın Başbakanımızın Başbakanlık görevine atanmasını takiben yurtdışına yapacağı ilk resmi ziyaretlerden birini teşkil edecektir.

Sayın Başbakanımızın bu vesileyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Başbakan Rasizade ile yapacağı görüşmelerde, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin çeşitli veçheleri ile iki ülke arasındaki işbirliği konularının yanı sıra, Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak ilgi alanına giren uluslararası ve bölgesel gelişmelerin ele alınması öngörülmektedir.

Sayın Başbakanımız Azerbaycan ziyareti sırasında ayrıca, 20 Eylül günü düzenlenmesi öngörülen “Asrın Anlaşması’nın 20. Yıldönümü ve Güney Gaz Koridoru Temel Atma Törenleri”ne katılacaktır. Bu kapsamda sözkonusu törenlere iştirak edecek diğer ülke liderleriyle görüşmeler gerçekleştirecektir.  

Sayın Başbakanımızın ziyareti, gücünü derin tarihi ve insani bağlardan alan ve iki ülke halklarının ortak çıkarları doğrultusunda her alanda hızla gelişmekte olan örnek nitelikteki Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin daha da ileriye taşınması için önemli bir fırsat oluşturacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.