Yükleniyor...

Basbakan Yildirim’in Basin Yayin Enformasyon Erzincan Il Müdürlügü Açilis Töreni’ndeki konusmasi

 

Erzincan kongresini yaptık, anaokulu açılışı gerçekleştirdik, şimdi Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün il binasını açıyoruz, çok güzel olmuş.

Başta Başbakan Yardımcım Hakan Çavuşoğlu olmak üzere Genel Müdür Mehmet Akarca’ya, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Erzincan’a yakışan bir iş yapmışlar, Türkiye’ye yakışan bir iş yapmışlar. Yalnız az önce Hakan Beyle de görüştük, bu bina daha etkin kullanılmalı. Dolayısıyla TRT’yle Anadolu Ajansını da Mehmet Bey buraya taşıyalım, sizin bünyenizde beraberce çalışın, hem de bir tasarruf olur, hem de daha iyi eşgüdüm sağlanır, güzel bir hizmet yapmış olursunuz, tek merkezden bütün işler hallolur.

Az önce de ifade edildi, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Başbakanlığa bağlı, yurt içinde, yurt dışında önemli hizmetleri var. Aslında bu hizmetlerini daha etkin hale getirmesi için ne gerekiyorsa o desteği verdik, veriyoruz. Çünkü milli savunmadan turizme, pek alanda ülkemizin hak ve menfaatlerini en doğru şekilde, en hızlı şekilde anlatabilmek için bu merkez gece-gündüz uzmanlar tarafından çalışılıyor, belge, bilgi üretiliyor, tarafsız, güvenilir habercilik ilkesiyle basın yayın organlarına ve dünyada etkin, güçlü Türkiye algısının oluşması için gayret gösteriyorlar.

Türkiye aleyhine de maalesef başta FETÖ terör örgütü olmak üzere birçok şer odaklar aleyhimizde karalama kampanyalarını eksik etmiyorlar. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı, TRT World, TRT, diğer basın yayın organlarımız bu karalama kampanyalarını etkisiz hale getirmek için büyük bir gayret gösteriyorlar. İç ve dış siyasetimizin doğru anlatılması, devletimizin çeşitli kurumlarıyla koordinasyon içerisinde çalışıyorlar. 18 il müdürlüğü, 39 basın müşavirliği olarak şu anda faaliyeti bu Genel Müdürlüğümüzün devam ediyor. Amaç, güçlü, müreffeh, saygın Türkiye hedefine yaraşır şekilde bir hizmet seviyesine ulaşmak.

Az önce sunumda da gördük, hakikaten Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün esamesi yoktu. Büyük bir imkan, büyük bir kaynak, ama kullanılamıyor, sıradan bir devlet kuruluşu gibi, bir memuriyet gibi ne yaptığı, ne ettiği, ürettiklerinin içeride ve dışarıda yankı yapmadığı bir yapı. Ama şimdi Allah’a şükür çok daha etkin, yanlış algıları düzelten faaliyetleriyle yüzümüzü ak eden, güldüren bir kuruluş haline süratle gidiyor.

Bugün ülkemizin gündeminde Zeytin Dalı Operasyonu var, işte bu bağlamda zaman zaman hayatlarını da tehlikeye atarak bu operasyonunun gerçek amaçlarını, bunun terörle mücadeleden başka hiçbir amacı olmadığını bütün dünyaya aktarıyorlar. Sadece terörle mücadele değil, aynı zamanda terörden bizar olan, zulüm altında olan Arapları, Kürtleri, Türkmenleri ve sivil vatandaşlarımızı da koruyacak çok meşru ve haklı bir operasyonu doğru olarak dünyaya anlatmak için büyük gayret gösteriyorlar.

Basın mensuplarının sınır ötesine geçmelerini, onlara yetki belgelerinin verilmesi, hizmetlerini en rahat, emniyetli bir şekilde çalışmasını sağlayan kuruluşta Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü. Yapılan iş hakkında doğru tarafsız, hızlı haber geçilmesi için çok büyük imkanlar sağlıyorlar. Terör örgütlerinin sosyal medya üzerinden yaymaya çalıştığı yalan, yanlış haberleri de anında hemen aynı yöntemle bulup, çıkarıp vatandaşa sosyal medya takipçilerine ulaştırıyorlar.

Faraza 3 sene önce Afganistan’da, Pakistan’da başka bir yerde bir patlama olmuş, bir terör faaliyeti olmuş küçük bir kız çocuğu yaralanmış yüzü gözü kan içerisinde efendim bu Afrin’de oldu diye onu sosyal medyaya servis ediyorlar, altına da Türkiye’yi karalayan, Türkiye’yi sorumlu tutan paylaşımlar yapıyorlar. Ama elimizde böyle bir imkan olmasaydı, böyle bir kuruluşumuz olmasaydı, internet gelişmemiş olmasaydı bunları düzeltmek çok kolay olmazdı. Bir kere bir şey yanlış akılda kaldıktan sonra düzeltmek için 30 tane aynı şekilde haber yapmanız lazım. Bir yanlışı düzeltmenin 30 tane doğru iş yapmanızla mümkün olduğunu tecrübeden biliyorum. Onun için bu kirli algı oyunlarına karşı hızlı hareket eden, yanlışlığı anında ortaya çıkaran doğrusunu anlatan bir önemli görev yapıyorlar.

Değerli hemşerilerim, herhalde yeterince maksat hasıl oldu, yani bu kuruluş ne iş yapıyor, neye faydası var bunu zaman olsa daha çok anlatacak şey var. Ama burada Erzincan’da bu niye açıldı, ne işe yarayacak? Erzincan’da zaman zaman biliyorsunuz depremlerle anılan, acılar yaşayan bir ilimiz. Erzincan’ın etrafında vaktiyle terör faaliyetleri, işte Tunceli’de, Bingöl’de diğer Erzincan’ın bazı bölgelerinde efendim başka yakın illerimizde terör faaliyetleri oluyor. Burada terör örgütünün aynı şekilde algı operasyonlarını uyguladığını da biliyoruz bir propaganda faaliyeti olarak. Basın, Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü bir yandan bu yanlışları düzeltirken, birde memleketimizin, Erzincan’ımızın, Türkiye’nin her tarafındaki güzellikleri de dünyaya anlatıyor, turizme bunun bir faydası oluyor, ulaşıma faydası oluyor, ekonomiye faydası oluyor, ülkemizin tanıtımına faydası oluyor. Eğin diye bir ilçemiz var orada bir biliyorsunuz kanyonumuz var muazzam bir şey, taş yolumuz var Colorado’dan sonra en uzun kanyon müthiş bir şey görmeye değer. Ama bunu tanıtmazsak, etmezsek Eğin evleri, efendim Erzincan’ın tarihi mekanları, Ergan Kayak Merkezi bütün bunları güzellikleri de tanıtmak bu açılan Erzincan İl Müdürlüğü vasıtasıyla olacak. Türkiye’nin başka yerlerine tanıtım yapılacak, yurt dışına tanıtım yapılacak, yurt dışına tanıtım yapılacak. Buraya gelen gidenler Türkiye’yi anlatacak, Erzincan hatıralarını anlatacak ve böylece bunlar da esasında ekonomiye dolaylı katkı sağlayacak. Sadece organize sanayi bölgesi yapmak olmuyor, yaparsanız kimse bilmezse ne işe yarayacak? Orada ne yapılıyor, ne ediliyor, hangi hizmetler var, hangi ürünler var bunlar tanıtım üretimden daha önemli. İstediğiniz kadar yapın, alıcıyla buluşturamazsanız yaptığınız işin değeri anlaşılmaz.

Değerli hemşirelerim, hamdolsun Türkiye her alanda büyüyor, Türkiye büyüdükçe karşımızda da maalesef rahat durmayanların sayısı da artıyor. İktidarımız boyunca birçok engellerle karşılaştık, ancak her seferinde millet iradesi olaya sahip çıktı ve bu engellerin aşılmasında bize çok büyük destek sağladılar. Esasen hem 15 Temmuz hem Gezi olayları hem yargı darbesi hem kapatma davası başımıza gelen bütün işlerin def edilmesinde birinci derecede sizlersiniz, vatandaşlarımız, milletimiz, hemşerilerimiz Allah sizden razı olsun. Yaramazlara fırsat vermediniz, hep yanımızda oldunuz. Darbe gecesi Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Erzincan Dörtyol’daydı, Cumhuriyet Meydanındaydı Ay Yıldızlı bayrağınızla indiniz meydana meydan okudunuz alçaklara ve darbecilere dünyayı dar ettiniz. Bayrağımızı indirtmediniz, ezanlarımızı dindirtmediniz Allah sizden razı olsun.

Değerli hemşerilerim, her şey daha güzel olacak, yarınımız bugünümüzden güzel olacak. Türkiye’ye parmak sallayanlar unutmasın, Türk milleti bu oyunlara asla pabuç bırakmaz. Neler geldi neler geçti bu imtihanların hepsinden alnımızın akıyla çıktık. İnşallah bundan sonra da bizim yegane gücümüz milletimizin duası ve desteğidir. Bugün gece-gündüz demeden Afrin’de, Fırat Kalkanı Bölgesinde, Kuzey Irak’ta, Güneydoğu’da sınırlarımızda nöbet tutan bütün güvenlik güçlerimize, polisimize, jandarmamıza, Mehmetçik’imize, güvenlik korucumuza buradan Erzincan’dan selam gönderiyoruz, Allah yar ve yardımcıları olsun. Bağımsızlık uğruna, istiklal uğruna, huzur ve kardeşlik adına hayatını vermekten çekinmeyen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun. Gazilerimize hayırlı, bereketli ömürler diliyorum.

Değerli kardeşlerim, sevgili hemşerilerim, yapılan bu hizmetin ülkemize, şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyor; hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Allah’a emanet olun.

Sağ olun, var olun.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.