Yükleniyor...

Basbakan Yildirim’in Istanbul Basaksehir’de halka hitap ettigi konusmasinin tam metni

 

Başakşehir’in saygıdeğer güzel insanları, değerli kardeşlerim, hanımefendiler, sevgili gençler, beyefendiler; hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Maşallah, Başakşehir kararını vermiş. Kararınız evet. Kararımız evet.

Sevgili kardeşlerim, İstanbul Türkiye’nin özetidir, 81 ilin aynasıdır. 24 ayar hemşehrilerim; hoş geldiniz.

İstanbul’un yüzü gülerse, Türkiye’nin yüzü güler. İstanbul kalkınırsa Türkiye kalkınır.

Değerli kardeşlerim, 15 yıldır 81 ilimizi mamur ettik, bayındır ettik. Milletin adamı, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte çalıştık çabaladık, bugünlere geldik. Allah’a şükür milletimizin layık olduğu hizmetleri yaparak geliyoruz. Bugün hangi ile gitsek, hangi ilçeyi ziyaret etsek, 15 yılın mührünü görüyoruz, eserlerini görüyoruz. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik. Yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz de Türkiye’yi böldürtmeyiz.

Şehir hastanelerimiz, hızlı trenlerimiz, tünellerimiz birbirinden önemli hizmetler evvel Allah. 81 ilimizin büyük aşamalar kaydederek ne hale geldiğini gördünüz. 15 yıl içerisinde Türkiye’yi üçe katladık. En ücra şehirlerde yaşayan insanlarımızın bile kendini sahipsiz, yalnız hissetmediğini Allah’a şükür görüyoruz. Bu bizi hem mutlu ediyor, hem de Türkiye’ye hizmet aşkımızı daha da artırıyor.

İstanbul’a bakın kardeşlerim, ardı ardına gerçekleştirdiğimiz büyük projelere bakın. Dünyanın hayranlıkla izlediği büyük projeleri İstanbul’da gerçekleştirdik. Başakşehir’e bakın, içinde bulunduğumuz bu İstanbul’un güzel ilçesine bakın. Nasıl da gelişiyor, nasıl da hızlı gelişiyor, hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediye Başkanına teşekkür ediyorum ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.

İstanbul’un Başakşehir yeni yüzü, aynası. Bütün bu hizmetleri sizlerden aldığımız destekle gerçekleştiriyoruz. Sizler şartlar ne olursa olsun her zaman yanımızda oldunuz, bizimle beraber oldunuz. Her seçimde evet dediniz. Değişime evet dediniz. Yarın Türkiye’nin aydınlık yarınları için evet demeye var mısınız? "Evet"

Buradan bütün İstanbullulara, Başakşehirli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Eminim ki yarın 16 Nisan darbelerden kurtulmuş bir Türkiye’nin başlangıcı olacaktır. 16 Nisan’da güçlü bir evet demeye hazır mısınız? "Evet" Millet adına kararımız "Evet" Millet için kararımız "Evet" Geleceğimiz için kararımız "Evet" Değişim için kararımız "Evet" Unutmayın, mesele memleket meselesi. Onun için sandıklara gideceğiz. Başakşehir, rekor yapmaya hazır mı? "Evet" Sandıkları evetlerle dolduracak mıyız? "Evet" Daha güçlü bir Türkiye için hazır mıyız? "Evet" İşte size yakışan bu, Başakşehir’e yakışan bu.

Değerli kardeşlerim; İstanbul bize Recep Tayyip Erdoğan’ın emanetidir. İstanbul bizim gözbebeğimizdir. İstanbul’un her derdi bizim derdimizdir. Sizin ihtiyacınızı karşılamak için bugüne kadar hiç durmadık, hiçbir fedakârlıktan kaçmadık.

Kızlar, unutmayın; biz sadece cenabı Hakk’ın karşısında eğiliriz, başka hiçbir gücün karşısında eğilmeyiz.

15 yıldır İstanbul’a, aziz İstanbul’a 130 milyar liralık yatırım ve destek yaptık. Birbirinden güzel eserleri İstanbul’a kazandırdık. Yedi tepeli İstanbul’a yedi dev eser yaptık; helal olsun. Bunları bir sayalım. İstanbul-Ankara arasına hızlı tren yaptık mı? "Evet" Marmaray’ı yaptık mı? "Evet" Avrasya Tünelini yaptık mı? "Evet" Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yaptık mı? "Evet" Osman Gazi Köprüsünü yaptık mı? Dünyanın en büyük havalimanını yapıyor muyuz? "Evet" Asrın projesi Kanal İstanbul’u yapıyor muyuz? "Evet" Ağzınıza sağlık, yüreğinize sağlık, sağ olun, var olun.

Şimdi Edirne’ye de hızlı tren yapıyoruz. Başakşehir, üçüncü havalimanı sizin hemen yanınızda. Kanal İstanbul hemen yanınızda. Başakşehir’in değerine değer katıyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu da bir yandan yapımı devam ediyor. Dünyanın ilk üç katlı tünelini de İstanbul’da inşa edeceğiz, hayırlı uğurlu olsun.

Bütün bu yatırımlardan Başakşehir kazançlı çıkacak, nasibini alacak. Başakşehir’e, sadece Başakşehir’e 15 yılda 6 milyar yatırım yaptık, helali hoş olsun. Okullar, spor tesisleri, sosyal yaşam alanlarını tamamladık. Sayıları 15 bini bulan konforlu konutlar kazandırdık. Başakşehir’de her doğan için bir fidan dikiyoruz. Devlet hastanelerini ve ek binalarını yaptık. Şimdi Türkiye’nin ilk şehir hastanelerinden birini Başakşehir’de yapıyoruz. Başakşehir, İstanbul’un şifa merkezi olacak. Otogardan Olimpiyat Köyüne kadar metroyu bitirdik mi? "Evet" Şimdi Ataköy, Basınekspres, İkitelli metro hattını da yapıyoruz; hayırlı uğurlu olsun. Hiç merak etmeyin, raylı sistem ağını ikiye-üçe katlayacağız.

Başakşehir-Kayaşehir metrosunu, Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt-TEM metrosunu, Sultangazi-Habibler-Arnavutköy-Halkalı metrosunu, Arnavutköy-Havalimanı-Halkalı-Bahçeşehir-Çatalca raylı sistemini de önümüzdeki yıllarda yapacağız. Yeter mi? Yetmez. Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray hattını da yapıyoruz. Başakşehir ilklere imza atacak.

Değerli kardeşlerim; 15 yılda uçurumun eşiğinden dönerek çok büyük kazanımları elde etti ülkemiz. Hepimize düşen, bu istikrarı korumak. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün diyoruz. İstikrar için "Evet" İstikbal için "Evet" Güçlü Türkiye için "Evet" Aydınlık yarınlarımız için "Evet" Darbeleri, kumpasları bitirmek için "Evet" Kararımız "Evet" Kararımız "Evet" Kararımız "Evet" Maşallah, Başakşehir işi bitirmiş. Başakşehir ülkesine sahip çıkıyor, şehitlerine sahip çıkıyor, gazilerine sahip çıkıyor. Ülkenin değişimini sağlayacak tarihi değişime hazır mısınız? "Evet" Özgürlükçü, katılımcı, demokrasiyi esas alan Anayasaya var mısınız? "Evet" Türkiye darbe anayasalarından kurtulması için hazır mıyız? "Evet" Meclisi güçlendirmek için, millet hükümetini kurmak için var mısınız? Bağımsız yargı için "Evet" Bütün meselelerin yerinden çözümünün Meclis ve siyaset kurumu olduğunu herkes bilecek, kabul edecek.

15 yılda beraber başardıklarımız ortada, inşallah yarın 16 Nisan’dan sonra çifte bahar yaşayacağız, çifte bahar. Ekonomi şaha kalkacak, istikrara, büyümeye, değişime evet diyen Türkiye inanın yatırımcıların gözbebeği olacak.

Projelerimiz hata hızlı bir şekilde tamamlanacak, devlet engellerden kurtulacak, bürokrasi hızlanacak ve kazanan Türkiye olacak. Vesayet son bulacak. Milli irade hakim olacak, artık hükümetleri Ankara’da otel odalarında değil, gizli kapılar arkasında değil sandıkta siz kuracaksınız, siz karar vereceksiniz. 16 Nisan akşamı hükümet de, Meclis de netleşmiş olacak.

Değerli kardeşlerim, önümüzde saatler kaldı. Yarın bu saatlerde oylarımızı vermiş olacağız. İnşallah vereceğimiz oylarla Türkiye bir daha 15 Temmuz’ları yaşamayacak. 15 Temmuz’un cevabı 16 Nisan’dır. 16 Nisan’da kararımız"Evet"

Evet oyu verenleri denize dökeceğiz diyenlere cevabımız"Evet" Onlara en güzel cevabı yarın sandıkları doldurarak verecek miyiz "Evet" Verecek miyiz? "Evet" Bizim işimiz öldürmek değil, bizim işimiz yaşatmaktır. Biz onlar gibi olamayız. Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için. Evet, gönüller yapmaya geldik, gönüller yapmaya geldik.

Büyük değişime hazır mı Başakşehir? "Evet" Yeniden dirilişe hazır mı Başakşehir? "Evet" Yükselişe hazır mı Başakşehir? "Evet"

Kardeşlerim, şimdi hep beraber söylüyoruz.

Birlik için "Evet" Huzur için "Evet" Kardeşlik için"Evet" Güven için"Evet"  İstikrar için"Evet"  Güçlü ekonomi için"Evet" Tarafsız yargı için"Evet" Güçlü Meclis için"Evet" Güçlü millet için"Evet" Kararımız "Evet" Kararımız "Evet" Daha güçlü demokrasi için "Evet" Gençlerimiz için "Evet" Torunlarımız için "Evet" Çocuklarımız için "Evet" Güçlü millet için "Evet" Güçlü devlet için "Evet" Kararımız "Evet" Kararımız "Evet" Kararımız "Evet" Allah sizden razı olsun.

Sağ olun, var olun Allah’a emanet olun.

Sevgili kardeşlerim. Hanımefendiler, beyefendiler; sizin bu heyecanınız var oldukça bizim sırtımız yere gelmez evvel Allah. Allah sizden razı olsun, sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.