Basbakan Yildirim’in Yapimi Tamamlanan Tesislerin Toplu Açilis Töreni’nde yaptigi konusmanin metni
… Piri Sami’nin, Leblebici Baba’nın, Muhammed Beşir’in yurdu Erzincan. İnsanı mert, iklimi sert, bereketli topraklarında hayaller kurduğum Erzincan. Derdi derdim, sevinci sevincim Erzincan. Nice mezalimi, seferberliği, afeti yaşayıp da dimdik ayakta kalmış yiğitler diyarı Erzincan.
Erzincanlı ozanımız Aşık Daimi ne güzel söylüyor.
Ne ağlarsın benim zülfü siyahım.
Bu da gelir, bu da geçer ağlama.
Göklere erişte figanım, ahım.
Bu da gelir, bu da geçer ağlama.
Daimi’yem her can ermez bu sırra.
Gerçek aşık olan erer onura.
Yusuf sabır ile vardı Mısır’a.
Bu da gelir, bu da geçer ağlama.
Emperyalistlerin işgaline boyun eğmeyen kahramanlar diyarı Erzincan. Allah’ın rahmeti, bereketi üzerine olsun.
Erzincan’ın bir evladı, bu topraklarda yetişmiş bir siyasetçi olarak her zaman sizlerle hemşerilerimle gurur duydum, gurur duyuyorum. Erzincan vatan sevdalılarının şehridir. Erzincanlı nerede yaşarsa yaşasın her daim gönlü memleket sevdasıyla doludur.
Değerli hemşerilerim, hanımefendiler, beyefendiler, sevgili gençler, bugün baba ocağında Erzincan’da sizlerle sohbet etmeye geldim, hasbihal etmeye geldim. Bugün Erzincan’a müjdelerle geldim, hasret gidermeye geldim. Erzincan bugün bir başka güzel, Erzincan insanı zaten 24 ayar her daim güzel. Şu salona, şu muhteşem heyecana bak Erzincan’a işte bu tablo yakışıyor. Rabbim gönül birliğimizi daim eylesin. Biz Erzincan’a sevdalıyız, biz hemşerilerimize aşığız. Dağlarında mor sümbüllü bağın var, bağlarında üzüm dolu yaprağın var. Dumanlı Yaylasında otağın var canım Erzincan, güzel Erzincan, şirin Erzincan.
Erzincan benim çocukluğum şehri, kalbime ilk aşk ateşinin düştüğü şehir. Taşı can, toprağı can, dalı can, yaprağı can, önü can, sonu can Erzincan. Buradan Hükümeti, Kemaliye’ye, Kemah’ı, İliç’i, Üzümlü’yü, Tercan’ı, Otlukbeli’ni, Çayırlı’yı selamlıyorum. Bütün bir milli mücadele boyunca canlarını seve seve veren bize bu güzel vatanı emanet eden fedakar ecdadımızı da minnetle, şükranla yad ediyorum. Buradan başta şehit anneleri olmak üzere bütün analarımızın analar gününü de tebrik ediyorum. Bütün analarımızın ellerinden öpüyorum. Anne şefkattir, anne merhamettir, cennet onların ayakları altındadır Allah hepsinden razı olsun. Bu arada değerli hemşerilerim, Erzincanspor’da fena gitmiyor yolun sonuna doğru geliyor başarılar diliyorum son dönemeçte. Şehrimiz marka olmaya devam ediyor. Hizmetlerle, yatırımlarla marka oluyor inşallah sporla da şehrimiz marka olacak. Yakında Erzincan’a yakışır bir stadyumunda temelini atacağız hayırlı, uğurlu olsun.
Erzincan şehrine sahip çıktığın gibi takımına da sahip çıkacaksın değil mi? Bu statları boşuna yapmıyoruz gençlerimiz başarıdan başarıya koşsun diye yapıyoruz. Kayı Köyünden çıkan ve memleket aşkına yollara düşen bu evladına sahip çıktığın için sizlere binlerce teşekkür ediyorum Erzincan. Umudu büyüttüğün için, sevdayı büyüttüğün için sizlere teşekkür ediyorum. Dur durak bilmiyoruz sizinle birlikte koşuyoruz. Sizlerle birlikte zorlukları aşıyoruz Rabbime hamdolsun.
Değerli kardeşlerim, sevgili hemşerilerim, kongre salonundan daha kongre salonunu hınca hınç dolduran hemşerilerim bugün Erzincan’da bizden müjdeler bekliyor. Evet, müjdelerimizi birer birer vereceğiz. Stadyumu söyledim, şehre yakışır güzel bir stadyum yapmaya karar verdik adımını attık hayırlı, uğurlu olsun. Biz Tercan’la gurur duyuyoruz, biz Hükümetle gurur duyuyoruz, Erzincan’la gurur duyuyoruz, ülkemizle, milletimizle gurur duyuyoruz değerli kardeşlerim.
Yine Neşat Ertaş üstat ne diyor?
Dost elinden gel olmazsa, varılmaz.
Rızasız bahçenin gülü derilmez.
Kalpten kalbe bir yol vardır, görülmez.
Gönülden gönüle gider yol, gizli gizli.
Bizim Erzincan’la kalpten kalbe uzanan yollarımız var. Biz Erzincan’ı ihmal etmedik Türkiye’yi ihmal etmedik. Gözümüz de gönlümüz de, kulağımızda hem Erzincan’da hem de Türkiye’nin dört bir yanında oldu.
Bugün yeni yatırımların açılışını yaparak Erzincan’ımızın değerine değer katacağız. Konutlar, okullar, iş merkezleri ve daha birçok eser. Hastaneler, aile sağlık merkezi, gençlik merkezi, spor tesisleri, lojmanlar, enerji santralleri, içme suyu arıtma tesisi, öğrenci yurtları, aile destek merkezleri ve daha birçokları. Evet, az önce Sağlık Bakanımız da söyledi artık açılışlara yetişemiyoruz her tarafta onlarca, yüzlerce eser var. Çareyi toplu açılışta bulduk, toptan açılış yapıyoruz. 76 eseri işte orada isim isim var toplam yaklaşık 700 milyonluk bu eseri şehrimize kazandırıyoruz. Hepsi Erzincan için, Erzincanlı için hayırlı, uğurlu olsun diyorum.
Değerli hemşerilerim, Biz sizlerle gurur duyuyoruz. AK Gençler, siz bizim bugünümüzsünüz, geleceğimizsiniz, gururumuzsunuz.
Değerli hemşerilerim, Erzincan’ın güzel insanları, siz vatanı sevmenin ustasısınız bunu Erzincan İstiklal Harbinde gösterdi. İkinci İstiklal Mücadelemiz 15 Temmuz’da bir kez daha Erzincan kahramanlık destanı yazdı. 1 ay boyunca milli irade nöbetleriyle Türkiye’de ve Erzincan’da sabahladık. 16 Nisan referandumu geçen sene 16 Nisan’da bir referandum yaptık. Erzincan Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde yüzde 61’le evet dedi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yol verdi. Milletin adamı, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve onun yol arkadaşlarını hiç yalnız bırakmadınız hepinize çok teşekkür ediyorum, Allah sizlerden razı olsun.
Şimdi değerli hemşerilerim, sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler, 16 Nisan aslında kararın verildiği tarihtir. Ne karar verdi millet? Dedi ki, artık bu darbelerden bıktık, bu vesayetten bıktık, kumpaslardan bıktık. Artık iktidarı, hükümeti, Meclis’i ben kendim belirleyeceğim. Öyle milletvekillerini seçim göndermek yok hem milletvekillerini seçeceğim hem de Türkiye’yi kim yönetecek ona da ben karar vereceğim dediniz işe el koydunuz. 16 Nisan’da bunun yolunu açtınız. Esasında 24 Haziran açılan bu yolun bu kararın uygulamaya geçeceği tarihtir. Bir işin tamamlanmasıdır. 16 Nisan oluşan irade 24 Haziran’da sandığa yansıyacak ve 24 Haziran’da da milletimiz ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirecek güçlü iktidarı, sürekli istikrarı sağlayacak kararı verecektir. Bugüne kadar milletimizin verdiği karar hiç yanlış olmamıştır. Milletin kararı başımız, gözümüz üzerindedir. 24 Haziran’da Erzincan, gençler, hanımlar yeni bir tarih yazmaya hazır mısınız? İstikrar için, kalkınma için, birlikte yürümeye var mısınız? Millete rağmen çatı kurmaya çalışanlara gereken cevabı verecek miyiz? Güçlü yönetim, güçlü Meclis için hazır mıyız? Allah sizden razı olsun.
Değerli hemşerilerim, 16 yıllık iktidarın adı AK Parti iktidarıdır. AK Parti deyince akla ne gelir? Köprüler gelir, bölünmüş yollar gelir, tüneller gelir, hava limanları gelir, hastaneler gelir, hızlı tren gelir, barajlar gelir ve daha birçok hizmet gelir, eğitim gelir, sağlık gelir. AK Parti deyince akla güçlü ekonomi gelir, güven ve istikrar gelir. AK Parti deyince akla adalet ve özgürlükler gelir. AK Parti Türkiye’nin partisidir. AK Parti istikrarın ve güvenin teminatıdır. Yatırımlar bakımından ülkemizin cazibesini daha da artıracak adımları atıyoruz. Vatandaşla devlet arasındaki anlaşmazlıklara noktayı koyuyoruz. Birkaç gün önce kanun çıktı bütün borçlar yeniden gözden geçiriliyor bir barış, bir uzlaşma vatandaşla bir el sıkışma dönemi başlıyor. Olur ya borcunuz vardı ödemediniz o takibe girdi faizleri var bunların hepsini uzlaşacak ve el sıkışacak yasal düzenlemeyi yaptık. Ayrıca piyasayı hareketlendirmek, vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak amacıyla konutta bir kampanya başlattık. Hem faiz oranları düşürülüyor hem de vadeler uzuyor, tapu harçlarını da aşağıya çektik. Çünkü biz önce milletim, önce ülkem diyoruz.
Benzemezler ittifakı kuruldu biliyorsunuz benzemezler ittifakı neye karşı kuruldu? Cumhur ittifakına karşı kuruldu. Ama cumhur ittifakının hedefi bellidir milletin bekasıdır, milletin geleceğidir, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı iç ve dış emperyal güçlere karşı milletin dik ve kararlı duruşudur. Onun için biz ittifakı milletle yapıyoruz. Bölücü FETÖ’cülerin, bölücülerin can simidi gibi sarıldığı benzemezler ittifakı 24 Haziran’da 13’ncü seçim zaferiyle bir kez daha hüsrana uğrayacaklardır. Millet bir kez daha ferasetini gösterecek Erzincan bir kez daha asil duruşunu sergileyecek. Erzincan’da durmak yok Durmak yok Durmak yok. Allah’ına gurban can Erzincan.
Bugün değerli kardeşlerim yoğun bir programımız var biraz sonra Erzincan’da Tarım Bakanlığımızın devreye alacağı hizmetler var Akyazı’ya gideceğiz. Orada damızlık büyükbaş hayvan varlığımızı artıracak yeni bir projeyi başlatacağız. Daha sonra yine yarın da Dumanlı Gençlik Şenlikleri var orada da beraber olacağız. Onun için ben sözlerimi konuşmamı bir kısmını da orada yapacağım. Semiha Hanım’da gözümün içine bakıyor fazla uzadı artık toparla diyor. Biliyorsunuz Başbakan da olsanız size bir bakan var. Onun için hem bugün doya doya bir Erzincan günü yaşayacağız birlikte değerli kardeşlerim.
Şimdi bir başka müjdemizi ifade etmek istiyorum. Erzincan’a Erzincan deyince cirit akla gelir değil mi, atçılık akla gelir. Onun için Erzincan’a çok güzel bir hipodrom yapıyoruz hayırlı, uğurlu olsun. Erzincan’ın hızlı treni de Sivas’tan çıktı İmranlı’ya kadar geldi adım adım geliyor birkaç yıl içerisinde inşallah hızlı trenimizi de açmış olacağız.
Değerli kardeşlerim, Erzincan’a bugüne kadar 10 milyarlık yatırım yaptık. Bölgesel ve uluslararası sıkıntılara rağmen Türkiye büyüdü büyümeye devam ediyor. Türkiye’yle birlikte Erzincan’da gelişiyor, Erzincan’da büyüyor. Sadece 2 misal verip tamamlayacağım. Bakın göreve geldiğimizde Erzincan’da sadece 14 kilometre bölünmüş yol vardı o ne demek biliyor musunuz? Şehir içi, onun dışında bölünmüş yol yok ne Erzurum’a, ne Sivas’a, ne Gümüşhane’ye. Şimdi ne kadar? 350 kilometre bölünmüş yolu var. Şu Erzincan, Erzurum yolunun Sansa Deresinin dili olsa da anlatsa, oradaki çileyi, oradaki acıları anlatsa. Ama şimdi buradan çıkıyorsunuz 1,5 saat bilemedin 2 saatte Erzincan’dasınız. Ben çocukluğumda babamla birlikte 7 saatte gelemezdik Erzincan’dan Erzurum’a. İşte medeniyet bu, hizmet bu, lafla karın doğmuyor. Çıkmışlar bol keseden atıyorlar, herkese ev, herkese iş. Siz bunları değil de olabilecekleri söyleyin vatandaş olabileceği istiyor. Fark ne? AK Parti söylediğini yapıyor, onun için de millet sorumluluk veriyor, görev veriyor. Bazıları da söylüyor, ama söylediğiyle kalıyor, çünkü inandırıcı olmuyor. Millete karşı açık ve dürüst olacağız. Her şeyi vaat edebilirsiniz, ama vaat ettiklerinizi yerine getiremezseniz o zaman işte millet kendini aldatılmış hisseder. Bugün yine sahneye çıktılar vaatlerde ölçü, ayar kaçmış durumda. Aynen rahmetli babaannemin tabiri yine burada işe yarıyor. Bu ölçüsüz hesapsız vaat verenlere karşı rahmetli derdi ki, dinler dinler dinler sonunda da üfle üfle evladım üfle kaval elin, yel Allah’ın bunlarınki de öyle üflüyorlar. Üflemeye 1 ay daha devam edecekler, ama millet üfürüğe değil de sonuca bakar sonuca ne getirdin kardeşim? Memleketi nereden aldın nereye götürdün, nereye götüreceksin bunu anlatacaksın. Biz vaat verirken geleceği anlatırken arkamızda dolu dolu geçmişimiz var, çok şükür alnımız ak.
Değerli kardeşlerim, Turna Çayırı Barajı yarısı geçti inşallah bu sene içinde tamamlanıyor Keperiç Ovası, Tercan bolluğa, berekete kavuşuyor. Ballı Barajı var Ballı Barajını da yaptığımızda inşallah gövde yüksekliğini 91 metreye çıkarıyoruz böylece cazibeli, yani pompayla yapılan sulama pahalı sulama sona eriyor, normal sulamaya geçiyor.
Bir hususu daha söyleyeyim. Erzincan Şeker Fabrikası üzerine hemşerilerimizin kafasını karıştıranlar var. Bak buradan açık söylüyorum, Erzincan Şeker Fabrikasıyla, Erzurum Şeker Fabrikasını birleştirdik ikisi beraber çok daha fazla kapasiteyle çalışacak hemşerilerimizden çok daha kardeşlerimize iş, aş kapısı olacak buradan bunu da ilan ediyorum. Ayrıca orada 6 ay çalışan kardeşlerimizin de 10 ay çalışması için karar verdik onu da onayladım hayırlı, uğurlu olsun.
Evet, değerli kardeşlerim, bu duygu ve düşüncelerle yapılan bu eserlerin, bu tesislerin Erzincan’ımıza, bölgemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen belediye başkanlarımız, valimiz, milletvekillerimiz ve bakanlarımızdan Sağlık Bakanımızdan, Milli Eğitim Bakanımızdan ve diğer bakanlarımızdan Allah razı olsun, Allah gayretlerini artırsın. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Bugün bu vesileyle değerli hemşerimiz Hacı Ali Akın Bey’in de yaptırdığı bir okulun açılışını da yapmış oluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tekrar sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.
Allah’a emanet olun değerli kardeşlerim.