Belirsizlik ve istikrarsizlik olmayacak
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, hükümeti kurmaya çalışacaklarını, kuramazlarsa da yeniden milletin karşısına çıkıp, "Ey aziz milletim, bize verdiğin sorumluluğu yerine getirdik. Şimdi tekrardan senin kararına başvuruyoruz" diyeceklerini söyledi.
13 yıldan beri söyledikleri tek şeyin "Söz de karar da milletindir" olduğunu vurgulayan Ünal, söz ve karar milletin olduğu sürece bir ülkede hiçbir şekilde belirsizlik ve istikrarsızlık olmayacağını dile getirdi.
AK Parti’nin hem bu milletin hem de siyasetin omurgasını oluşturduğuna dikkati çeken Ünal, şöyle devam etti:
"Şimdi önümüz açık. Hükümetimiz iş başında. Hükümet kurma çalışmalarına başlayacağız. Şundan emin olunuz ki AK Parti ve kadroları, dimdik ayakta olduğu sürece bu milletin kazanımlarına asla zarar gelmez. Allah aşkına soruyorum. ’13 yıldan beri tıkır tıkır devam her alandaki yatırımlar, sağlıkta, eğitimde, ulaşımda alınan hizmetler acaba sekteye uğrar mı’ diye insanlar, endişeye kapılmaya başlamadılar mı? Başladılar. Peki burada sorumluluk alması gereken ve sorumlu davranması gereken HDP, MHP ve CHP, bu sorumluluğunu yerine getirmiyor mu? HDP, MHP ve CHP’ye oy veren insanlar da bu hizmeti alacaklar."
Söz konusu partilerin açıklamalarının daha çok siyasi kaygılarla yapıldığını belirten Ünal, hükümet kurma görüşmeleri başladığında her siyasi partinin sorumlu söylem üstlenmiş şekilde çözüm yollarını araştırması temennisinde bulundu.
"10 Ağustos 2014’teki cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 oy almış Cumhurbaşkanımızı neden koalisyon görüşmelerinin bir şartı haline getirmek isterler?" diyen Ünal, 13 yıldan beri Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkede ortaya çıkan iyiliğin, iyileşmenin, onarımın, icraatın, gelişmenin ve büyümenin mimarı olduğunu söyledi.
Ünal, "2023 hedeflerini koymuştur. Bu hareketin 13 yıldan beri kurucu liderliğin gereği ortaya koyduğu hedeflere ve vizyona sahip çıkmasından daha doğal bir şey olamaz" değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın derdinin siyaset olmadığını aktaran Ünal, tek derdinin Türkiye’nin 2023, 2053 hatta 2071 hedeflerine ulaşması olduğunu sözlerine ekledi.
Toplantıda, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, belediye hizmetlerine ilişkin proje ve çalışmalarını anlattı, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan da parti çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.
AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’ye, 7 Haziran’daki seçimde ilçeler arasında en fazla oy alma başarısından dolayı, Soylu ve Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil tarafından teşekkür plaketi verildi.
Toplantı, basına kapalı devam etti.
Vefa iftarı
AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı tarafından geleneksel "vefa İftarı" programı düzenlendi. Vefa İftarında AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bir konuşma yaptı.
Ünal ramazan gibi mübarek bir ayın ikramında bulunulmasından dolayı hamdedilmesi gerektiğini söyledi.
Ramazan ayı içerisinde nefisleri disipline etmek, hayatları, ilişkileri gözden geçirmek ve insanların varoluş gayesinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Ünal, şöyle konuştu:
"Araçlarla amaçları karıştırmamak asolan Allah’ın rızasına nail olmak olduğunu ve bu bilinci dipdiri aklımızda tutmak ramazanın bizlere sunduğu ikramlardan bir tanesi. Ramazanın sahibine hamdolsun. Ramazanı bizlere getiren Peygamberimize salatüselam olsun."
İftar programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Veysi Kaynak, Uğur Dilipak, İlker Çitil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.