“Biz vatandasimizin derdi olunca bize gelmesini beklemeden gidip halini, hatirini soranlar olduk”
Başbakan Binali Yıldırım ve Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Merkez İlçe Kongresine katılmak ve çeşitli istişarelerde bulunmak üzere Yalova’ya gitti.
‘Sabah olsun diye dua ettik’
Kongrede konuşan Karaaslan, 17 Ağustos 1999 tarihindeki 7.4 büyüklüğündeki
Marmara Depremi’nde Yalova’da bulunduğunu anlattı ve ekledi: "O acıyı en derininde, en merkezinde yaşayanlardan biriydim. O gece yıldızların yeryüzüne ne kadar yakın olduğunu, acıları, ’Sabah olsun’ diye nasıl dua ettiğimizi, çaresizliği hatırlıyorum."
‘Türkiye’de çok şey değişti’
Yalova’nın eski Türkiye ile yeni Türkiye kıyaslamasının yapılabileceği en önemli şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Karaaslan konuşmasına, ‘Bugünün Türkiye’sinde yapılan tüm hizmetler bir yana, biz artık vatandaşımızın elinden tutan, gözünün içine bakan ve derdi olunca bize gelmesini beklemeden gidip halini, hatırını soranlar olduk. Bu anlamda Türkiye’de çok şey değişti. Sorumluluğumuz da bir o kadar arttı." diyerek devam etti.
‘Feribotta simit ve çay eşliğinde sohbet’
Yalova’dan İstanbul’a geçmek için İDO’ya ait Kanuni Sultan Süleyman feribotuna binen Karaaslan, yolculuk boyunca vatandaşlarla sohbet ederek çay içtiler.