Bosna’da kültür merkezi açilisi
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersek’i ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, TSİ 01.00’de oynanacak Nijerya-Bosna Hersek karşılaşmasını değerlendirdi. Gül Dünya Kupası’ndaki favori takımının Bosna Hersek olduğunu söyledi.
Gül, ’’Biz Dünya Kupası’nda Bosna’yı tutuyoruz. Bütün Türkiye, bugün bu maçı izleyecektir. Bugünkü maçta, inşallah Bosna’nın kazanmasını diliyoruz. Güzel bir sonuçla, Dünya Kupası’nda başarılı olmasını diliyoruz. Kalbimiz Bosna Hersek’in yanında’’ şeklinde konuştu.
Açılış törenine de katılan Gül, AK Partili belediyelerin, Türkiye’deki mevzuata göre de kardeş belediye imkanı bulunduğunu ve bu kapsamdan Şahinbey ve Keçiören belediyelerinin Gorajde ile kardeş belediye protokolü imzaladıklarını söyledi.
Gül, ’’Bu çerçevede de orada güzel bir kültür merkezinin açılışını yaptık. Bir sene gibi çok kısa sürede güzel bir tesis Bosna’ya, Gorajde’ye hediye edildi. Gorajde, savaş zamanında çok şehit vermiş, direniş göstermiş olan bir şehir" dedi.