“Bunu, hiç hakeden biri degil”
Nükhet Hotar, ’Türkiye’nin ilk engelli dostu hastanesi’ dediği İzmir Gaziemir Devlet Hastanesini ziyaret etti.
Hastane çıkışı gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözlerine ilişkin sorusuna Hotar, şu yanıtı verdi:
"Bunu gündemde tutmak lazım ama Kılıçdaroğlu’nun da her gün gündeme gelmesini sağlıyoruz. Bunu, hiç hakeden biri değil. Herhangi kişiye söylenemeyecek kadar ağır bir şey söyledi. Bakan, kadın, AK Parti’li diye ayırmak istemiyorum. Normal kişiye söylememesi gereken bir şey söyledi. Bunda da halen ısrarlı. Geri adım atmamak, kendince konuyu başka yere taşıyıp, manevra yaparak kurtarmaya çalışıyor ama hangi görüşte olursa olsun, bir parti liderine yakışan, ’Benim söylediğim laf, amacını, maksadını aştığı için özür diliyorum’ ya da ’Böyle demek istememiştim’ demesi çok daha iyi olurdu. O zaman çok daha olumlanarak gündeme gelmiş olurdu. Kılıçdaroğlu’nu, kamuoyunun vicdanına terk etmek istiyorum."
Ziyaretinde Gaziemir Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Koçak’tan bilgi alan Hotar, hastalarla sohbet etti ve hastalara şifa dileğinde bulundu.