Çözüm sürecinden asla taviz yok
Erdoğan, Topçu Meydanı’nda düzenlenen mitingde, terör nedeniyle dağlardan acı haberler gelmediğini ve annelerin evlatları için ağlamadığını belirtti.
Buna karşın, anneleri çocuklarından, çocukları annelerinden koparmak isteyenlerin olduğunu ifade eden Erdoğan, bu duruma Diyarbakır’da annelerin itiraz ettiğini, "Çocuklarımızı ellerimizden alamazsınız" dediğini anımsattı.
"Annelerin çığlığının HDP’de yankı bulmadığını" belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
"Niye ses çıkarmazlar? Hani demokrasiydi, hani özgürlüktü, hani barıştı. Annelerin evlatlarını zorla ellerinden alarak mı demokrasi olacak? Bu insanlık dışı eyleme sessiz kalarak mı demokrasi olacak? O çocuklar dağa götürülürken susarlar, çocukların cenazeleri gelince sahtekarca feryat ederler. Timsah gözyaşı dökerler. Bu HDP, böyle bir şey. Bunların oyununa gelmeyin. ’Biz, Kürtler’in temsilcisiyiz’ diyorlar. Hadi canım! Benim vatandaşlarıma, Kürt kardeşlerime ne hizmet verdiniz? Gözyaşından başka ne hizmet verdiniz? Şimdi ne yapıyorlar: Bizim vizyon toplantımıza katılan sanatçılara sosyal medyadan linç uyguluyorlar, bu CHP, bu HDP, bu MHP, hepsi birden. Nazım Hikmet’i sürgüne gönderen CHP’ye bunlar ses çıkarmazlar. Kemal Tahir’i, Sebahattin Ali’yi zindanlarda çürüten CHP’ye tek laf etmezler, edemezler ama bir sanatçı, cumhurbaşkanı adayının toplantısına gelirse onu alçakça, edepsizce, terbiyesizce linç etmeye çalışırlar. Niye? Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın vizyon belgesi açıklama törenine katıldılar. Bu devirler geçti. Sanat kimsenin elinde değil. Sanatçı da kimsenin kölesi değil. Ben sanatçı dostlarıma, kardeşlerime sesleniyorum: Artık eski Türkiye’de yaşamıyoruz. Size bu hakaretleri yapanların hepsi o hakaretleriyle baş başa kalacaktır. Siz onurunuzla sanatınızla bu ülkenin geleceğine yön vereceksiniz, buna sahip çıkacaksınız. Spor, fikir hayatı, medya kimsenin tekelinde değil. Demokrasi, özgürlükler kimsenin tekelinde değil. İsteseler de istemeseler de yeni Türkiye kurulacak ve kuruluyor. Bunu da hazmedecekler. Artık milli iradeye, milletin her alandaki iktidarına er ya da geç uyacaklar.
Bir zamanlar Ahmet Kaya vardı. Bunlar Ahmet Kaya’ya ödül töreninde çatal, tabak, ellerinde ne varsa fırlattılar. Kimdi bunlar? Bunlar da sanatçıydı. Orada yazar vardı, düşünür vardı. Ahmet Kaya oradan, mutfaktan kaçırıldı. Ondan sonra Fransa’da hayata gözlerini yumdu. Kendi vatan topraklarında değil. O Ahmet Kaya ki gerçekten özgürlük mücadelesi veren insandı. Ben cezaevine giderken beni uğurlamaya gelen insandı. Kazlıçeşme’de adıma yapılan törene o da katılmıştı. Şarkı ve besteleriyle o da orada olmuştu."
"Artık yeni bir aşamaya geçiyoruz"
Başbakan Erdoğan, 12 yılda çok sayıda reform ve "sessiz devrim" gerçekleştirdikleri belirterek "12 yılda kardeşliğimizi büyüttük, 780 bin kilometrekareyi hizmetle eserle yatırımla buluşturduk. Türkiye’yi itibarlı ve etkin bir ülke haline getirdik. Artık yeni bir aşamaya geçiyoruz. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı ile Türkiye’yi bir üst sınıfa yükseltiyoruz" dedi.
Yeni Türkiye’nin kapılarını ardına kadar açacaklarını söyleyen Erdoğan, seçilmiş bir hükümetle, seçilmiş bir cumhurbaşkanıyla çok daha hızlı reformları, çok daha fazla yatırımı Türkiye’yle buluşturacaklarını aktardı.
Başbakan Erdoğan, "Pensilvanya’yla", "ihanet şebekesiyle" mücadelelerinin süreceğini, "vatanına, milletine, kutsallarına ihanet içinde olanların" gereken cevabı 10 Ağustos’ta bir kez daha alacaklarını belirtti.
Erdoğan, "Çözüm sürecinden asla taviz yok, asla geri adım yok. Biz bu işe canımızı koyduk. Türkiye’nin kardeşliği için başımızı bu yola koyduk. Sizler takdir ederseniz cumhurbaşkanı seçilirsem çözüm süreci daha da güç kazanacak, daha hızlı, daha kararlı şekilde yolunda ilerleyecek. Zaten TBMM’de, bu noktada önemli bir yasayı çıkardık. Çözüm sürecini bir ileri safhaya ulaştırdık. sabırla sağduyuyla hareket edecek, hem akan kana hem gözyaşına tamamen Allah’ın izniyle son vereceğiz" diye konuştu.
Şanlıurfa’nın projeleriyle, yatırımlarıyla yakından ilgilendiğini ve belediyenin kendilerinde olup olmadığına bakmaksızın 12 yıldır kent için projelere devam ettiklerini dile getiren Erdoğan, bu sürede kente 20 milyar yatırım yaptıklarını bildirdi.