Yükleniyor...

Cumhurbaskanligi seçimi artik aracisiz

 

Erdem, cumhurbaşkanı seçimi öncesi Sarıyer’de dernek ve esnaf ziyaretinde bulundu. Ali Kethüda Camisi’nde öğle namazını kıldıktan sonra camiden çıkan cemaatle sohbet eden Erdem, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Cumhurbaşkanı seçimi için halkın yarın sandık başına gideceğini hatırlatan Erdem, seçimler dolayısıyla vatandaşların da çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Ekrem Erdem, "Kamuoyu yoklamalarına bakılırsa tartışmasız inşallah yarın akşam 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Çünkü gerçekten bu makamı hak eden bir kişi. 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda İstanbul umudu tüketmişti. Gerçekten perişan bir İstanbul’u aldı. Ama belediyecilikte bir devrim ve inkılap yaptı. Tayyip Bey belediyecilikte milattır. Başbakan olduktan sonra da 12 yıl içerisinde muhteşem işler yaptı. Türkiye’yi dünyanın yıldız ülkelerinden biri haline getirdi" diye konuştu.

Halkın takdiriyle yüzde 34’le başlayan partinin oyunun bugün yüzde 50’lerde olduğunu vurgulayan Erdem, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu millet vefalı bir millet. Cumhurbaşkanlığı seçimi artık aracısız. Geçmişte cumhurbaşkanını Meclis seçiyordu. Meclis’in seçmesinin getirdiği birtakım sıkıntıları yaşadık. Zaman zaman Meclis’te baskılar oluşuyordu. Sağlıklı kararlar verilmiyordu. 2007 yılında ilk turda Abdullah Gül seçtirilmedi. Biz de işin sahibi kim, millet... Millete geldik dedik ki, ’Bundan sonra artık aracısız cumhurbaşkanını siz seçin. Halk da yüksek bir oy oranıyla bunu kabullendi. Halkın cumhurbaşkanını seçmesi bu makamı daha da güçlü hale getirecek."

Cumhurbaşkanının direkt seçilmesinin Türk demokrasisi açısından önemine işaret eden Erdem, vatandaşla yarın sandık başına gitmelerini istedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Seçimler vatandaşımız için hayırlı olsun. 10 Ağustos’u bizden sonraki nesiller, Türk demokrasisinin geldiği yer olarak ayrı bir yere koyacak. Halkımızdan beklentimiz ’nasıl olsa kazanıyor’ diye sandığa gitmemezlik yapmamalı. Önemli olan böyle bir tarihi görevde oy kullanmak. Gelecek nesil açısından da onurlu bir miras olacaktır. Bu nedenle herkesin sandığa gidip oyunu Başbakan’ın lehine kullanmasını dilerim ve beklerim" ifadelerini kullandı.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.