‘Dar bölge’ çalismasi sürüyor
Melik Yiğitel’in konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın sözlerini değerlendirdi.
"Üslup biraz şaşırtıcı oldu. Gömlek sözü özel olarak seçilmiş içinde öfke var" diyen Şentop’un açıklamalarından satır başları şöyle:
- Anayasa Mahkemesi Başkanının bir siyasi partiyi, bir siyasi hareketi hedef alan sadece bir tarz bir üslup seçmiş olması çok üzücü, üzüntü verici.
- Gömlek sözü ile AYM Başkanı meseleyi kişiselleştirdi.
- Bu Sayın Haşim Kılıç’ın son açılış konuşmasıdır. Çünkü görev süresi doluyor. Anayasa Mahkemesi Ocak 2015’te Başkan seçecek.
- Siz siyasetçi misiniz, Anayasa Mahmekemesi Başkanı mısınız? Siyasetçi olarak söylediğinizde sorun sorun yok. Oradaki sözleri Kılıçdaroğlu, Bahçeli söylese sorun yok. Cevap veririrz ayrı mesele. Kılıçdaroğlu’nun, Bahçeli’nin söyleyeceği sözleri Haşim Kılıç söylüyorsa, o zaman orada ciddi bir sorun karşımıza çıkıyor.
-Bulunduğu makam mevki bu sözleri söylemesine imkan vermez. Siyasi eleştiri yapacaksa ayrılır, bir siyasi hareketin içerisine girer.
Dar bölge seçim sistemi
- Dar bölge seçim sistemi çalışması devam ediyor. Muhalefetin de katkıları elbette iyi olur. Birlikte değerlendirebiliriz. Bu tür katkılara her zaman açık olduk. Muhalefet ‘ben bu işte yokum’ derse biz de tabi değerlendirmelerimiz sonucunda ortaya çıkacak tabloya göre adım atarız.