Genel Başkan Yardımcımız Yayman, Hatay'da afet yönetimi konulu programda konuştu
Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Yayman, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen kentlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle ayağa kaldırıldığını belirterek, "İnşallah geleceğe umutla bakıyoruz. Asrın felaketini, asrın dayanışmasına çevirmiş durumdayız." dedi.
Yayman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Atatürk Konferans Salonu'nda başlayan "Krizden Kalkınmaya: Afet Yönetiminde Hatay Modeli ve Gelecek Stratejileri Panel ve Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, 6 Şubat 2023'teki depremlerde en çok yıkımın Hatay'da yaşandığını söyledi.
Kentte depremin ardından yürütülen çalışmalara dikkati çeken Yayman, şöyle konuştu:
"Bugün geldiğimiz noktada tüm misafirlerimize Atatürk Caddesi'nde yürümelerini, Habib-i Neccar Camisi'ni ziyaret etmelerini, Fatih Caddesi'ni seyretmelerini ve 75. Yıl Bulvarı'nı görmelerini istedik. Gülderen'i anlatmaya gerek yok, orada zaten bir şehrin kurulduğunu hep beraber takip ediyorsunuz ama kadim şehirde de şehrin yeniden küllerinden doğduğunu görüyoruz."
Yayman, Hatay'ın tüm milletin şahsi meselesi olduğunu ifade ederek, "Hafta sonu Sayın Bakanımız Murat Kurum ile COP31'de Hatay'ı, tekrar Hatay modelini konuştuk. Hatay'da bu uluslararası toplantının yapılmış olması ve çok sayıda bakanın, temsilcinin gelmesi aslında Hatay'da yapılan işin ne kadar doğru olduğunu, tarihe not düştüğünü ve bütün dünyaya örnek teşkil ettiğinin ispatı oldu. Dolayısıyla Hatay düne göre iyi bir noktadır, yarın çok daha iyi bir noktada olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Yayman, depremin hayatın gerçeği olduğunu, programda çıkarılacak notları hep birlikte takip edeceklerini belirtti.
"Söz konusu Hatay ise gerisi teferruattır"
Depremlerden etkilenen kentlerin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle ayağa kaldırıldığını dile getiren Yayman, şöyle devam etti:
"İnşallah geleceğe umutla bakıyoruz. Asrın felaketini, asrın dayanışmasına çevirmiş durumdayız. Hatay modelinin önemli unsurlardan bir tanesi de valimiz, belediye başkanımız, milletvekillerimiz, siyasi partilerimizin temsilcileri, ilçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, kurum müdürlerimiz, bürokratlarımız, üniversitelerimiz, hocalarımız, talebelerimiz et ve tırnak gibi bir ve beraber. Bu çok önemli. Hep söylediğimiz, altını çizdiğimiz bir hakikatin dışa vurumu, söz konusu Hatay ise gerisi teferruattır. Dolayısıyla biz de bu anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz."