Tükiye Bülteni

10-01-2019 10:51:59

Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili basın açıklamasında bulundu

Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu’nun basın açıklaması şu şekilde:

“Gazetecilik, toplumun aydınlatılmasına, demokratik toplum düzeninin korunmasında önemli bir misyona sahip; ilkeli, tarafsız, sorumlu bir bilinçle icra edilen, zahmetli bir görevdir.

Mesleğini her koşulda ve büyük bir özveri içinde yerine getiren, milletin haber alma özgürlüğünün kesintiye uğramaması adına canla başla çalışan basın mensuplarımız, 15 Temmuz günü her türlü vesayet anlayışının karşısında duran ortak bir tavır sergileyerek üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmiştir.

İnanıyorum ki toplumun gözü kulağı olan gazetecilerimizin demokrasimize, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine olan katkıları dün olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.

Bu düşüncelerle ülkemizde ve dünyanın dört bir tarafında, çoğu zaman zor şartlar altında halkımızı bilgilendirmek için hayatlarını riske atarak haber üreten yazılı ve görsel medya çalışanlarımıza çalışmalarında başarılar diliyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Bu vesile ile görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”