Genel Baskan Yardimcisi Yasin Aktay’in MYK Toplantisi sonrasi yaptigi açiklamanin tam metni
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YASİN AKTAY- Şu anda bu toplantımızla ilgili sizi bilgilendirmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Değerli arkadaşlar, yılın son toplantısı olması dolayısıyla, yeni yılın öncelikle ülkemize, dünyamıza, hayırlar, mutluluklar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederek toplantımıza başlamak istiyorum. Doğrusu toplantımızda da biraz böyle bir yılın son toplantısı olması dolayısıyla bu tür bir değerlendirme, bir son toplantı değerlendirmesi yaptık.
Tabi 2016 yılı ülkemizde, bölgemizde ve dünyada önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Ülkemiz açısından birçok olumsuzlukların, birçok olumsuz gelişmelerin, terör saldırılarının, talihsiz hadiselerin yaşandığı bir yıl oldu. Tabi bu hadiseler özellikle terör saldırıları noktasında ciddi bir çeşitlenmede yaşandı, her çeşit terör saldırısına maruz kaldı ülkemiz, halkımız, insanımız. Bunların eskiden bildiğimiz tek bir terör örgütü falan vardı PKK terör örgütü, bölücü terör örgütü. Belki diğerleri de zaman zaman etkinliklerini ortaya koyuyorlardı, ancak bu sene terör örgütleri DEAŞ’ından, DHKP-C’sine, PKK’sından, FETÖ’süne kadar bütün yönleriyle, bütün çeşitleriyle yüklendiler geldiler ülkemize çullandılar, çullanmaya çalıştılar.
2016’ya tabi 1 Kasım’da yaşanan genel seçimlerin akabinde kurulan yeni bir hükümetle girilmişti. Yaşanan iki seçime onun öncesinde yaşanmış olan iki seçime rağmen büyümenin yüzde 4’ün üstünde gerçekleşmiş olduğu bir yıl geride bırakmıştık. Buna rağmen tabi bu yılın akabinde ekonomik olarak göstergelerin gayet iyi gittiği bir yıla başlamış bulunuyorduk. Terör saldırılarının çeşitlenerek ülke gündemini kuşatmaya çalıştığı bir ortamda Cenab-ı Allah’a şükrederek söyleyebiliriz ki ülkemiz terör gündemine asla teslim olmadı. Bütün terör saldırılarına rağmen ülkemizde çığır açıcı yatırımlar ve çığır açıcı gelişmeler kalkınma anlamında ülkemizin ortaya koyduğu güzel gelişmeler bağlamında yaşanmaya devam ettiği ve tam da 2016 yılı içinde arka arkaya birçok dev yatırım hayata geçirilmiş oldu. Bunları belki 1 yıl içerisinde insanın hatırlamaya ihtiyacı olabilir, bir Osman Gazi Köprüsü biliyorsunuz açıldı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü hemen akabinde 15 Temmuz’dan hemen sonra açıldı. Yine iki kıtayı birbirine bağlayan Avrasya Tünelinin açılışı bunlar böyle söylenmesi çok kolay şeyler, ama ülkemizin tarihi açısından, geçmiş yıllardaki yatırım miktarları ve yatırım türleri açısından onlarla bir kıyaslama yapıldığı zaman son derece müthiş yatırımlar, müthiş açılımlar. İki kıtayı zaten birbirine bağlamıştık yeraltından, şimdi tekrar bir Avrasya Tüneli’yle yeniden muhteşem devasa bir yatırımla bağlamış olduk.
Akabinde geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımızın katılımıyla Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tünelinin açılışı gerçekleşmiş oldu. Biliyorsunuz 15 Temmuz Sayın Başbakanımızın o geceyi geçirdiği ve çok ciddi bir hayati tehlikeyi de geçirmiş olduğu darbecilerin kendisine, aracına ateş açmış oldukları bir yer olması dolayısıyla sadece kalkınma tarihimiz açısından değil, aynı zamanda demokrasi tarihimiz açısından da özel önemi olan bir açılım olmuş oldu, ama tabi bölgenin kalkınması açısından, Türkiye’nin kalkınması açısından çok önemli bir yatırım olduğunu da… (Canlı Yayın Kesintisi)
SORU- Kaldırıldı dediniz değil mi bugün itibariyle?
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YASİN AKTAY- Yani öyle bir şey var evet.
SORU- Yani tartışma var, ama hani komisyon devam ettiği için hani bugün bir karar alındı mı? Biz belki duymamış olabiliriz.
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YASİN AKTAY- Evet, alındı evet. Normal Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı şu anda olduğu gibi yani eskiden olduğu gibi.
SORU- İkamet şartı getirilecek mi?
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YASİN AKTAY- Yok. Yani mevcut durum neyse o şekilde korunacak yani bir değişiklik yapılmayacak bu konuda.
SORU- Türkiye’yle Rusya’nın Suriye’de savaşan taraflara ateşkes önermesi konusunda bir plan üzerinde anlaştığı yönünde haberler var siz bu bilgileri teyit eder misiniz?
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YASİN AKTAY- Kiminle kim pardon?
SORU- Türkiye’yle Rusya’nın Suriye’de savaşan taraflara bir ateşkes önerisi planı konusunda anlaştığı yönünde haberler. Bunu teyit eder misiniz, bir de içeriği nedir bu planın içeriği nedir bilgi sahibi misiniz?
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YASİN AKTAY- Bu konuda doğrusu bilgi sahibi değilim, yalnız böyle bir görüşmeler yapılmaktadır ve Türkiye’nin bu konudaki ısrarı bu yöndedir. Tarafları bir araya getirmeye ve bir ateşkes, yani 2017 yılına girdiğimiz zaman Suriye’de bir ateşkesin gerçekleşmesi gibi bir planın uygulamaya sokulmasını istiyoruz.
SORU- Efendim, bu teklife ilişkin Başbakanın da mitingler yapacağı söyleniyordu halkla buluşma toplantıları düzenlenecek dendi. AK Parti’nin içerisinde de bir hazırlık olduğunu biliyoruz teşkilatların sahaya çıkacağını biliyoruz. Bir programlama yapıldı mı, bir toplantılara ilişkin…
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YASİN AKTAY- Yok, o konuda henüz bir program yok, çünkü henüz ne zaman yapılacağı, yani Meclis’ten bunun ne zaman çıkacağı, Meclis takviminin nasıl teşekkül edeceği biraz Meclis’e bağlı, ama bizim her konuda hazırlıklarımız tamam tabi ki yani yapılaması gereken ne varsa. Neticede biz AK Parti’nin teklif etmiş olduğu böyle bir yasayı halka tanıtmak, bunun halka tanıtımını yapmak noktasında hiçbir çabayı esirgemeyeceğiz.
Evet, tamam mı? Oldu teşekkür ediyoruz.
İyi günler.