12-08-2019 16:46:59

"Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 18 yaşın dinamizmiyle, heyacanıyla, enerjisiyle inşallah daha nice yıllar ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz"

Genel Sekreter Fatih Şahin, bayramlaşma programında bir konuşma yaptı.

Türkiye'de Kurban Bayramı huzur içinde kutlanırken, İslam coğrafyasında kanın, gözyaşının, acının, ızdırabın yaşandığını belirtti.

İsrail polisinin fanatik Yahudiler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi ve Filistinlilere saldırmasına ilişkin, "Tel Aviv yönetiminin Harem-i Şerif yönelik uyguladığı siyasetin yansıması." değerlendirmesinde bulunan Şahin, "Maalesef hem İslam dünyasında hem de tüm dünyada yürek burkan bir sessizlik olduğunu görüyoruz. Bu ve benzeri örnekler omuzlarımızdaki mesuliyetin ne kadar ağır, ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor." diye konuştu.

Filistin, Suriye, Irak, yakın ve uzak coğrafyalarda, umudunu Türkiye'ye bağlamış Müslüman ve mağdur milletler için hep birlikte daha fazla çalışmak gerektiğine işaret eden Şahin, "Ümmetin son kalesi olarakvasıflandırılan bu topraklarda hepimizin mesuliyeti çok büyük. " dedi.

Şahin, Doğu Akdeniz, Fırat'ın doğusunda oluşturulacak güvenli bölge gibi milli meselelerde kenetlenilmesi gerektiğini  vurgulayarak, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilen 2018'in Ağustos ayından itibaren çok yoğun ekonomik saldırılara maruz kaldığını, hükümetin tedbirleri sayesinde bir yıl içinde bunların olumsuz etkilerinin en aza indirildiğini kaydetti.

Şahin, şöyle devam etti:

"Artık kurdaki dalgalanmanın stabilize olduğu, dövizin belli bir yere oturduğu, faiz düşüşünün ekonomide bir canlanmaya vesile olduğu günleri yaşıyoruz. İnşallah bu faizlerin düşüşüyle birlikte, bu canlanmanın bütün sektörlere, ekonominin kılcal damarlarına önümüzdeki günlerde daha güçlü bir şekilde sirayet ettiği günleri yaşayacağız. Enflasyon düşecek, istihdam potansiyelimiz artacak ve bu saldırılarla yaşamış olduğumuz kayıpları telafi edeceğiz. Ülke olaraküzerine çok daha fazlasını koyacağız."

Yüksek katma değer oluşturan ve ithalata bağımlı olmayan yeni bir üretim modeliyle, sağlıklı bir büyümeyle ekmeklerini daha da büyüteceklerini  vurgulayan Şahin, hakça paylaşımı gerçekleştireceklerini anlattı.

2 gün sonra AK Parti'nin 18'inci kuruluş yıl dönümünü kutlayacaklarını belirten Şahin, "Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 18 yaşın dinamizmiyle, heyecanıyla, enerjisiyle inşallah daha nice yıllar ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.