Millete sirtimizi dönmeyecegiz
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AK Parti Gaziantep il teşkilatınca düzenlenen iftar yemeğine katılan Gül, burada bir konuşma yaptı.
Milletin ortaya koyduğu iradeye saygı duyduğunu ifade eden Gül, seçimin hemen ardından, il il millete nasıl daha iyi hizmet edilebileceğini araştırdıklarını vurguladı.
Gül, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Sonuçlara bakarak asla millete sırtımızı dönmeyeceğiz. Bilakis sonuçlar, milletimizle daha fazla omuz omuza çalışabileceğimiz günler için önemli mesajlar olmuştur. Bunun gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Seçim öncesinde her fırsatta güçlü bir siyasi istikrarın her zaman koalisyondan daha yararlı olacağını dile getirdik ama sandıktan çıkan sonuç bu şekilde tecelli etti. Bizde bu yüzden 7 Haziran akşamından itibaren tüm kesimlere yumruklar sıkılmasın, aksine yumruklar açılsın, uzlaşı kültürüyle Türkiye için birlik beraberlik içerisinde çalışmaya hazır olduğumuzu söyledik."
Haftaya meclis başkanı seçimlerinin yapılacağını hatırlatan Gül, Türkiye’nin geleceği için yapılması gereken önemli işlerin hızla sürdürülebilmesi için her zaman üstlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini kaydetti.
Aynı sorumluluğun diğer yerlerde görülemediğini savunan Gül, Türkiye’de kullanılan her oyun karşılığının çıkacağı bir tablonun bir an önce oluşması temennisini dile getirerek milleti rahatsız edecek hiçbir oluşumun içerisinde yer almayacaklarını belirtti.
Yemeğe AK Parti Gaziantep milletvekilleriyle çok sayıda partili katıldı.