Ortadogu’ya en büyük saldiridir
Ankara Hilton Otel’de Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu, Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilciliği ve Filistin’in Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" başlıklı barış zirvesi düzenlendi.
Zirveye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Arap Devletler Ligi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Sobih ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile Türkiye, Filistin ve Arap Birliği’ne üye devletlerden üst düzey diplomat, bürokrat ve akademisyenler katıldı.
Aktay, Filistin davasının sadece Ortadoğu’nun değil bütün dünyanın en önemli meselesi olduğunu, 1914’te İsrail devletinin kurulmasına karar verilmesiyle dünyadaki en büyük sorunun başladığını söyledi. Aktay, "(Filistin meselesi) Sorunların anasıdır çünkü İsrail devletinin böyle bir toprakta kurulmasına karar verilmiş olması ve bu yönde dünyanın büyük devletlerinin ittifak etmiş olması bütün Ortadoğu’ya yapılmış en büyük saldırıdır" dedi.
Kudüs’teki en huzurlu dönemlerin, bütün dinler ve kültürlerin birlikte yaşandığı zamanlar olduğunu söyleyen Aktay, böylesi dönemlerin de Kudüs’e Müslümanların hakim olduğu zamanlarda yaşandığını söyledi. Aktay, "Sadece Müslümanların hakim olduğu dönemlerde bütün dinler özgürce, onurlu bir şekilde, barış ve huzur içerisinde yaşayabilmişlerdir” diye konuştu.
Filistin meselesinin çözümsüz bir şekilde devam etmesinin tüm dünyanın ve insanlığın huzurunu kaçırmaya devam edeceğini kaydeden Aktay, "Kudüs’ün sembolize ettiği bütün değerleri bugün ikame etmek gerekir” ifadesini kullandı.