Yükleniyor...

Siirt’te ‘Gençlik Çalistayi’

 

Siirt’te AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Gençlik Çalıştayı düzenledi.

Kızılay Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve çok sayıda genç katıldı.

Aktay, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının gençliğe önem verdiğini söyledi. 

Gençlerin önünün açılması için seçilme yaşını 18’e düşürmek istediklerini belirten Aktay, şöyle konuştu:

"Yer etmek isteyenlerin önüne hiçbir şekilde yaş sınırın konulmaması gerektiğini savunuyoruz, onun için siyasette seçilme yaşını 25’e düşürdük. Seçilme yaşını 18’e kadar düşürmeyi düşünüyoruz. Bu yaş sınırının kaldırılması, bundan sonra parlamentoya gelecek  siyasetçilerin tümü 25 yaşında olacağı anlamına gelmiyor. Ama eğer birisi olmak istediği zaman tecrübesi ile karizmasıyla siyasette yer edinmiş, bir siyasi karşılık oluşturabilmişse, bu genç onun önünde yaş sınırının olmaması gerekiyor." 

Aktay, Türkiye’nin en genç milletvekilinin AK Parti’de olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından gençler, Aktay ve Demirkıran’a sorular yöneltti. 

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.