“Söz verdik yapiyoruz”
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 10 Aralık 2014 tarihinde ATO Kongre Merkezi’nde ilan edilen 64. Hükümet’in 2016 yılında gerçekleştireceği vaatler, bir bir hayata geçiriliyor. Gerçekleştirilen vaatler ve bu vaatlerden faydalanma yöntemleri ise, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Başvuru Klavuzu’ ile vatandaşların hizmetine sunuluyor.
AK Parti’nin 1 Kasım seçim vaatleri, Başbakan Davutoğlu’nun talimatıyla, gerçekleştirilme periyoduna göre kitapçık haline getirildi. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’ın katkılarıyla AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından hazırlanan kitapçık, vatandaşın hizmetine sunulmak üzere, il ve ilçe teşkilatları ile ilgili kurumlara gönderildi.
HERKES FAYDALANSIN İSTİYORUZ
AK Parti Sivil toplum ve Halkla İlişkiler ‘den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 1 Kasım seçimleri öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kamuoyu ile paylaştığı vaatlerin bir bir hayata geçirildiğini belirterek, bu vaatlerin vatandaşlarla paylaşılması ve daha geniş kitlelerin yapılan düzenlemelerden faydalanmasını sağlamak için kitapçık haline getirildiği bilgisini verdi.
Özdağ; “Milletimizin ekonomik ve sosyal refahını en üst seviyeye çıkarma hedefimize doğru ilerlerken, çıkardığımız yeni kanun ve düzenlemelerden, yaptığımız ekonomik ve sosyal reformlardan tüm vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, gençlerimiz, çiftçilerimiz, ev hanımlarımız haberdar olsun istiyoruz. Yaptığımız düzenlemelerle ilgili merak edilen tüm soruların cevapları bu kitapçıkta yer alacak. Bundan sonra da belli periyotlarda hazırlayacağımız kitapçıklarla vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
1 AYDA GERÇEKLEŞTİRİLEN VAATLER
İlk kitapçık AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerinde kamuoyuyla paylaştığı “1 Ayda Gerçekleştirilecek Vaatler” başlığıyla basılan ilk başvuru kılavuzu 81 ildeki teşkilatlara ve ilgili sivil toplum kuruluşlarına gönderildi.
Kitapçıkta yer alan vaatler başlıkları konularına göre şöyle:
- Gençlerimize proje karşılığı 50 bin TL’ye kadar karşılıksız nakdi destek.
- Gençlere çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20’si oranında destek
- Gençlerimize 100 bin lira kredi desteği.
- Lisans öğrencilerinin 330 TL olan bursunu 400 TL’ye çıkardık
- Esnafımıza 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği
- Seracıları Tarımsal Sulama Abone Grubuna dahil ediyoruz, çiftçiye desteğimiz devam ediyor.
- Çiftçilere seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi desteğini başlattık.
- Asgari Ücreti 1300 TL’ye yükselttik.
- Tüm İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine 1200 TL veriyoruz.
Başvuru kılavuzunda konusuna göre;
- Kimler faydalanabilir?
- Başvuru koşulları nelerdir?
- Başvuru için hangi belgeler gerekli?
- Hangi durumlarda hakkımı kaybederim?” gibi soruların cevapları da tüm detayları ile birlikte veriliyor.
“Bir Ayda Gerçekleştirilen Vaatler” isimli kitapçığa buradan ulaşabilirsiniz.