Yükleniyor...

Türkiye, dünyanin vicdani oluyor

 

Gül, Ankara İl Başkanlığınca Altınpark Anfa Salonu’nda düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada "Ama nedense bu süreçte bu sevince ortak olmayan, içimizde bu sevinci bizimle yaşamayan bazı kesimleri de gördük. Tabii bunların sayısı çok az ama adeta ’IŞİD neden birşey yapamadı, neden bunların başına gelmedi’ diye üzülecek kişileri,  içimizdeki bu hainleri nefretle kınıyorum. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, bütün istihbarat teşkilatları ve kurumları ile bütün dünyaya gücünü bir kez daha göstermiştir." dedi.

Türkiye’nin dünyanın vicdanı olmaya devam ettiğini anlatan Gül, "BM Genel Kurulunda Sayın Cumhurbaşkanımız, bütün dünyanın gözüne bakarak, ’Siz, dünyada yaşanan zulümlere sessiz kalıyorsunuz ve bu zulümlere sizler ortaksınız’ diye haykıran bir Türkiye Cumhuriyeti var. ’Dünya 5’ten büyüktür ve sizin bu zulümlerinizi yapmanıza dünyanın vicdanı, merhameti, ayağa kalkarak karşı çıkacak’ diyen yine Türkiye Cumhuriyetidir" görüşünü dile getirdi.

Avrupa’daki bütün ülkelerin mülteci sayısının yaklaşık 140 bin olduğuna ama 4-5 günde yaklaşık 160 bin kişinin Türkiye’ye sığındığına işaret eden Gül, şunları kaydetti:

"Dünyanın son sığınağı, işte bu Anadolu coğrafyasıdır, bu aziz millettir. İşte Türkiye Cumhuriyeti de diline, ırkına, dinine bakmadan bugün 1,5 milyonun üzerinde mülteciye kapılarını açın bir ülkedir, coğrafyadır. Biz, mazlumun diline, dinine bakmadık. Ezidi de var kapımızı açtık, Arap da var kapımızı açtık, Kürt de var kapımızı açtık. Sadece şuna baktık, bu zulme uğramışsa Anadolu zulme uğrayanlara daima sığınak olmuştur ve sığınak olmaya devam edecektir."

Yapılan yönetmelik değişikliği ile Türkiye’de bir yasağın daha sona erdiğini anlatan Gül, "Yasaklardan birisi olan ortaokul ve lisedeki başörtüsü yasağı da yeni Türkiye’de artık çöp kutusuna atılmıştır, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Farklılıkların zenginlik olduğunu bildiren Gül, şunları kaydetti:

"Önceki sene üniversitelerde başörtüsü yasağı kalktı, Türkiye daha kötüye mi gitti? Hayır. Bilakis, toplumsal uzlaşma daha da zenginlik kazandı, güçlendi. Üniversitelerde kolkola giren gençlerimiz şimdi de liselerde de kolkola girecek. Bundan rahatsız olan günümüz Ebu Cehilleri var. Çıkmış CHP milletvekili, ’bin 400 yıl önceki Arap anlayışını Türkiye’ye getirmek istiyorlar’ diyor. Bu insanların Türkiye’deki bu aziz milletin değerleri ile kavgası sürdükçe bizim de bunlarla mücadelemiz devam edecek. Bu milletin değerleri önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz." 

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.