Yükleniyor...

“Terörle mücadelede Çin ve Türkiye mutlaka is birligi yapmalidir”

 

Kavakcı Kan, Türkiye ve Çin’in iki kadim ülke olduğunu belirterek, son 5 yılda iş birliğinin arttığına dikkati çekti.

Çin’in Kuşak ve Yol Projesi ile enerji ve teknoloji alanlarında ilişkileri artırmayı istediklerini ifade eden Kavakcı Kan, Türkiye’nin DAEŞ, PKK, YPG, PYD, FETÖ, DHKP-C gibi birçok terör örgütüyle aynı anda çok başarılı bir mücadele yürüttüğünü ancak mücadelede zaman zaman yalnız kaldığını belirtti.

Kavakcı Kan, Çin ile 2015’ten itibaren güvenlik alanında iş birliğinin artmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Terörün dini, rengi, ırkı yok. Londra’daki yapılan saldırıyla dün cami çıkışı Müslümanlara yapılan saldırı arasında bir fark yok. Bizim için Çin’de, Afrika’da, Somali’de, Fransa’da, Paris’te ya da Kanada veya İstanbul’da kaybedilen bir can arasında hiçbir fark yok. Çünkü bir kişinin ölümü veya zarar görmesinin bütün insanlığını zarar görmesi anlamına geldiği inancındayız." diye konuştu.

Din veya siyasi ideolojiler üzerinden insanların beyninin yıkandığına işaret eden Kavakcı Kan, bunun en son örneğinin FETÖ olduğunu kaydetti.

Türkiye’den sınır dışı edilen ve Belçikalı otoritelere sakıncalı olarak bildirilen bir teröristin Brüksel’de birçok cana mal olan bir saldırı gerçekleştirdiğini anımsatan Kavakcı Kan, bu açıdan istihbarat paylaşımının önemine işaret etti. 

Kavakcı Kan, İslam’ın barış dini olduğunu ve insan canına kastı tüm insanlığa kasıt gibi değerlendirdiğini söyledi.

Kabulde, Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ile AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan da hazır bulundu.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.