Yükleniyor...

Basbakan Yildirim’in Sabuncubeli Tüneli açilisi ve tesislerin temel atma töreninde yaptigi konusma

 

… Türkiye’nin en uzun tünellerini, Ovit Tünellerini Cumhurbaşkanımız açacak. Dünyanın üçüncü büyük tünelini hizmete alacağız, bir hayal daha gerçek olacak. Yüzde 5 eğimli 14 adet virajı düzelterek Manisa-İzmir arasını adeta birbiriyle birleştiriyoruz ve toplam seyahat süresini 15 dakikanın altına indiriyoruz. Üreticiler, ihracatçılar bu tüneli kullanarak Bursa’ya, İstanbul’a, hatta Avrupa kadar rahatlıkla gidebilecekler.

Bu tünel ayrıca hayat kurtaracak. O rampalarda, virajlarda kazaların önüne geçilecek ve böylece trafik kazaları azalmış olacak, yuvalar yıkılmayacak, insanlarımızın hayatı sönmeyecek.

Bir kez daha bu önemli eserin bölgemize, İzmir’imize, Manisa’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen Ulaştırma Bakanıma, Karayolları Genel Müdürü Bölge Müdürüne, yüklenici firmalara, Makyol, Kalyon İnşaata ve tabii ki İzmir milletvekillerimize, Manisa milletvekillerimize, valilerimize teşekkür ediyorum.

Hayırlı uğurlu olsun diyor, yaklaşan Ramazan Bayramınıza da tekrar yürekten kutluyorum.

Zaman daraldı, şimdi hemen 5 tane canlı bağlantımız var, bu bağlantıları yapalım, oradaki açılışları da hep beraber izleyelim.

Bir şey daha söyleyeyim; bazıları orada-burada iş yapamazlar, yapılan işe de hep karşı çıkarlar ya, tüneli görüyorlar, artık yapılmış, yapacak bir şey yok, bunu gözden kaçırmanın imkânı yok. Bu sefer de diyorlar ki; yaptılar, ama paralı olacakmış. Paralı değil bedava bedava, gidiş de-geliş de bedava olacak, tamam mı? Hayırlı uğurlu olsun.

Şimdi Torbalı-Bayındır arasındaki yolu açıyoruz. Torbalı-Bayındır bağlantısını yapalım, ondan sonra Adnan Menderes Köprülü Kavşağı, daha sonra Bergama Köprülü Kavşağı açılışını yapacağız.

Milletvekilimiz Atilla Beyi görüyorum, Belediye Başkanını görüyorum, İlçe Başkanımızı görüyorum, Kaymakamı görüyorum, buyurun söz sizde, kurdele sizde Atilla Bey.

join us icon
SEN DE ARAMIZA KATIL Gücümüze Güç Katalım.